Η Εθνική Εβδομάδα Μηχανικής γιορτάζεται αυτές τις μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, προς τιμήν του πρώην προέδρου της Αμερικής George Washington, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος μηχανικός της χώρας, για το αξιοσημείωτο έργο του στη χαρτογραφία. Σκοπός της συγκεκριμένης επετείου είναι η ανάδειξη της συνεισφοράς και του αντίκτυπου των μηχανικών στην κοινωνία και τη βιωσιμότητα των πόλεων. Αποτελεί επίσης μια αφορμή για τους επιστήμονες του κλάδου να επισημάνουν τη σπουδαιότητα της εκμάθησης των μαθηματικών, της επιστήμης και των τεχνικών δεξιοτήτων στην ανάπτυξη των υποδομών.

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μηχανικής ξεκίνησε το 1951 από τη Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Μηχανικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτώντας την ημερομηνία γέννησης του προέδρου George Washington, στις 22 Φεβρουαρίου. Πριν την έναρξη εορτασμού της Εθνικής Εβδομάδος, το Τμήμα Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μιζούρι ξεκίνησε να τιμά την πρώτη παγκόσμια Εβδομάδα Μηχανικών το 1903 μαζί με το προστάτη των μηχανικών Άγιο Πατρίκιο, 48 χρόνια πριν από την επίσημη ανακήρυξή της από τη Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Μηχανικών της Αμερικής.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Εβδομάδας Μηχανικής, η Bentley Systems προσφέρει έκπτωση 20% στην αγορά όλων των εφαρμογών της μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Virtuosity, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη συνεισφορά των μηχανικών στη κοινωνία και τις υποδομές.

Η προσφορά λήγει την Παρασκευή 24/02. Μην τη χάσετε!!!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder
en_USEnglish